streda, augusta 03, 2011

Waiting On Wednesday #07

Meme usporiadava blog Breaking the Spine.

Cieľom je každú stredu si vybrať knihu, ktorú by ste si chceli prečítať. Nezáleži na tom, či kniha už vyšla alebo nie, či si ju plánujete prečítať hneď alebo až za rok.

Mediátor - Meg Cabot

Anotácia: Šestnáctiletá středoškolačka Susannah Simonová viděla svého prvního ducha, když jí byly dva roky. Od té doby se její svět hemží nešťastnými zbloudilými dušemi, které potřebují pomoc, aby se dostaly do "země stínů". A pomáhat jim je právě úkolem „mediátorů“, lidí, kteří mají vzácnou schopnost vidět a hovořit se zesnulými. Navenek je ovšem Suze normální šestnáctiletá středoškolačka, která se musí vyrovnávat s matčiným sňatkem, přírůstkem tří nevlastních bratrů do rodiny i stěhováním z New Yorku do Kalifornie a změnou školy… Ale už první den v novém místě Suze zjistí, že její pokoj ve starém domě je obydlen šarmantním duchem snědého mladíka, který tam přišel o život někdy před sto lety; u její školní skříňky pak straší podstatně mladší a nebezpečnější duch školačky Heather, která si po rozchodu s přítelem prostřelila hlavu. Heather je plná zuřivosti a jejím jediným cílem je zabít kluka, který ji zradil. Susannah se stane dalším terčem její pomstychtivosti, protože nastoupila do školy na Heatheřino místo a mrtvá dívka je přesvědčená, že jí chce Suze ukrást bývalé přátele a vlastně celý minulý život. Nakonec se agresivní „duch roztleskávačky“ stává smrtelným nebezpečím pro celou školu. Vypadá to, že ho může zastavit právě jen Susannah…

O tejto sérii som počula samé chvály. Mňa už len na nej láka to: predstavte si, že máte v izbe DUCHA ! :D A naviac k tomu ešte pekného ducha ! :D Séria je už bohužiaľ vypredaná, ale prvý diel mám už dávno stiahnutý v notebooku, tak uvidíme, kedy sa do toho pustím. Pri trochu šťastie možno ešte dnes. :)

1 komentár:

  1. Mám tuhle sérii ráda :). Celou jsem ji měla přečtenou za týden, což mě až překvapilo jako rychle mi to šlo :D.

    OdpovedaťOdstrániť