streda, augusta 03, 2011

Krásni a mŕtvi - Jonas

Názov: Krásni a mŕtvi - Jonas
Autor: Eden Maguire
Séria: Krásni a mŕtvi 1/4
Vydalo: Fragment, 2011
Počet strán: 272

Anotácia: Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým.
V priebehu jedného roka zomrú za zvláštnych okolností štyria krásni mladí ľudia, študenti ellertonskej strednej školy. Jonas, Arizona, Summer a Phoenix. Tá posledná smrť zasiahne Darinu najviac. Bol to jej chlapec, jej veľká, najväčšia láska...
Je Darinino stretnutie s Krásnymi mŕtvymi skutočné? Čo znamenajú tie anjelské krídla, ktoré vidí, počuje a ktoré nakoniec sama dostáva?
Jonas zomrel ako prvý, zabil sa na motorke. Je tu však toľko nezodpovedaných otázok.... Rovnako ako ostatní sa vracia do sveta živých z limbu, čakárne, kam prichádzajú duše zomretých, aby na ne našiel odpoveď.
Darina je jediná, kto môže Krásnym mŕtvym pomôcť.

V priebehu jedného roka zomrú za zvláštnych okolností štyria študenti ellertonskej strednej školy. Jonas, Arizona, Summer a Phoenix. Jonas miloval motorky, nikdy však neriskoval. Až na to, že jazda na motorke sa mu stala osudným. Arizona sa utopila, keď sa ponárala, pričom bola skvelá plavkyňa. Summer zastrelil neznámy páchateľ v obchodnom stredisku. A Phoenixa, Darininho chlapca dobodali v pouličnej bitke. Bola to naozaj náhoda ?

Keď Darina objavila stodolu, v ktorej boli ukrytí Krásni mŕtvi a ich pán Hunter, ktorý chcel Darine vymazať spomienky, čo napokon neurobí, zisťuje, že ona môže Krásnym mŕtvym pomôcť. Krásni mŕtvi sa totižto vrátili z predpeklia, aby vyriešili záhadu ich smrti. Na vyriešenie majú teda rok na to, inak sa vracajú do predpeklia a idú tak na druhý svet bez objasnenia ich smrti. Prvý, ktorému treba pomôcť je Jonas. Už o pár dní to bude rok, ako zomrel. Stihne  Darina dovtedy objasniť jeho smrť ?

Do čítania som sa pustila s myšlienkou, že konečne budem niečo čítať o anjeloch. Moja myšlienka bola chybná a tu môžete vidieť, ako obal klame. V knihy sa vyskytujú zombie. Mne to čítanie neohrozilo, ale niektorým ľuďom môže..napr. tým, ktorí zombie radi nemajú. Tu sú však zombie iné, ako ich poznáme. Neživia sa mäsom ani nezabíjajú ľudí. Majú mnoho schopností ako hypnóza, cestovanie v čase (do minulosti), manipulácia myšlienok a mnoho iného. Od knihy som toho veľa nečakala, no bola som príjemne prekvapená. Pri knihe som si príjemne oddýchla, až na Darinu a jej vzťah s Phoenixom, ktorý môže liezť fakt na nervy (pripomínali mi Edwarda a Bellu). Úprimne povedané, teším sa na druhý diel, v ktorom bude Darina pomáhať objasniť Arizoninu smrť. Arizonu mám totiž z Krásnych mŕtvych najradšej.

Hodnotenie: 3/5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára