nedeľa, júna 26, 2011

Gossip Girl - Bozk na pery

Názov: Gossip Girl - Bozk na Pery
Autor: Cecily von Ziegesar
Séria: Gossip Girl, 1.časť z 12.
Vydavateľstvo: Slovart, 2010
Počet strán: 215

Anotácia: Vstúpte do škandalózneho sveta Gossip Girl - sveta, ktorému vládne spoločenská smotánka, sveta plného žiarlivosti, intríg a nemravných obrázkov na autobusoch. Vitajte v New York City Upper East Side, kde býva GOSSIP GIRL a jej priatelia, chodia do školy, užívajú si a spia, občas aj spolu. Podľa úspešnej knižnej série vznikol aj rovnomenný televízny seriál, ktorý je možné vidieť aj na slovenských a českých televíznych kanáloch.



Serena van der Woodsenová sa vrátila z internátnej školy. Ako záhadne zmizla, tak záhadne sa aj objavila. No tak až tak záhadne sa neobjavila. Vyhodili ju. Prečo ? Šušká sa toho veľa, ale čo z toho je pravda ? To nevie nikto, okrem Sereny. Keď Serena odišla na internátnu školu, nevedela dať o tom vedieť ani svojej najlepšej kamarátke Blair Waldorfovej. A teraz je na Serenu  naštvaná, nerozpráva sa s ňou. Dá sa ich priateľstvo, ktoré trvá už dlhé roky, ešte zachrániť ?

Serena mala najlepšiu kamarátku, Blair Waldorfovú. Predtým, než Serena odišla, spolu chodili na párty, zabávali sa, balili chalanov,..Blair chodila, a ešte stále chodí s Natom. Serena s ním bola celkom dobrá kamarátka. Raz však, pár dní predtým, ako odišla, sa s ním Serena vyspala. Nezniesla to, že sa vyspala s priateľom svojej najlepšej kamarátky, a tak odišla do internátnej školy. Keby sa to len tak Blair dozvedela, ich kamarátstvo by sa už nedalo zachrániť. Jediné, koho teraz Serena má, je Dan Humphrey, mladík, ktorého rodina nieje známa ani bohatá, a Serena sa mu veľmi páči...

Gossip Girl - "tajná" rozprávačka príbehu. Nikto nevie, kto to je. Vedia len to, že je to ona, a sleduje tie najväčšie celebrity vo svojom okolí a všetky drby, ktoré zistí, si napíše na svoju internetovú stránku. Nič sa pred ňou len tak ľahko neutají. Ona vie všetko.

Poznáte svetoznámy seriál Gossip Girl ? Presne toto je prvá kniha knižnej predlohy tohoto seriálu. Ako v každej knižnej predlohe neakého filmového spracovania, aj tu sa nájdu rozdiely, ale aj zhodné scény. Táto kniha je vlastne sfilmovaná prvá epizóda seriálu, hoci nie tak úplne. V knihe sa nájdu aj bonusové scény, takisto ako aj v epizóde sa nájdu scény, ktoré vôbec neboli napísané v knihe.

Veľa ľudí môže túto knihu odsudzovať kvôli tej "nereálnosti" a povrchnosti. Ja mám však na toto iný názor. Nereálnosť ? Pokiaľ ste neboli v Amerike, niekde v New Yorku, kde sa aj celý tento príbeh odohráva, netušíte, že nemáte pravdu. Postavy z knihy nie sú tak úplne celebrity, síce nehrajú vo filmoch, ale majú známych rodičov, ktorí vlastnia galérie, múzeá a iné kultúrne budovy  a preto sú známy, bohatý a žijú v luxuse. A povrchnosť ? Ak viete, do čoho idete, zďaleka by vám to nemalo vadiť.

Knihu odporúčam fanúšikom seriálu Gossip girl aj milovníkov celebrít, a vlastne všetkým, ktorí majú radi oddychovky.

Hodnotenie: 3/5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára