sobota, júla 09, 2011

Harry Potter: Filmové čary

Kniha: Harry Potter: Filmové čary
Autor: Brian Sibley
Vydalo: Slovart, 2010
Počet strán: 160

Anotácia: Ponorte sa do sveta veľkolepých filmov o Harrym Potterovi a dozviete sa, prečo sa ľadové sochy na Vianočnom plese neroztopili; kde sa v skutočnosti „razia“ galleóny, sikle a knuty; ako prinútili hipogrifa spolupracovať s hercami; čo slúžilo ako inšpirácia pri Rokfortskom hrade; prečo sa dementori pohybujú tak, ako sa pohybujú, a omnoho viac. Kniha vznikla v spolupráci s filmovým štábom a hercami, ktorí preniesli obľúbené príbehy J. K. Rowlingovej na strieborné plátno. Kniha Harry Potter: Filmové čary prináša čarovný interaktívny zážitok – odhaľuje filmové tajomstvá, ponúka pohľad do sveta čarodejníkov, nezverejnené fotografie, nákresy a exkluzívne príbehy priamo od hlavných hrdinov. Navyše obsahuje množstvo doplnkového materiálu a verné reprodukcie rekvizít z filmov. Tento výnimočný zberateľský exemplár ponúka jedinečný pohľad na svet Harryho Pottera a na prácu talentovanej skupiny muklov, ktorí o ňom vytvorili čarovné filmy.


Filmové čary je oficiálny filmový obrazový sprievodca, v ktorom nájdete množstvo obrázkov, veľa zaujímavostí zo všetkých filmov, odhalíte tajomstvá a zážitky z natáčania, nájdete charakteristiku postáv,..a veľa iného. Okrem toho kniha obsahuje niečo vyše 10 oficiálnych rekvizít z filmov ako napr. tetovačku pre smrťožrútov, plagát hľadaného Siriusa Blacka z tretej časti, Záškodnícku mapu, a veľa iného (mňa osobne zaujali najmä tieto).

Filmové čary mám doma od januára, avšak som ju dočítala len včera (nevedela som, kde som ju dala, a ona bola v skrini :D). Knihu odporúčam všetkým pravým fanúšikom Harryho Pottera, hlavne filmového spracovania (tým, ktorým sa filmy nepáčili, bude kniha na nič, keďže tam píšu o filmovom spracovaní ;)). Oplatí sa kúpiť si ju, aj keď je dosť drahá, a stojí 30€ (hoci na internete sa dá objednať lacnejšie). Tiež vás určite graficky zaujme, nie ako tie jednoduché sprievodce jednotlivých filmov Twilight ságy, no ale bodaj by nie, keď ju graficky vytvorili výtvarníci zo štábu HP. :) No predsa som na knihe našla chybu. Keby ju vydali neskôr, bolo by tam určite toho viac napísané o poslednej filmovej časti, druhej časti Daroch smrti. Každého predsa zaujímalo natáčanie poslednej scény. Aj napriek tomu je to premňa najlepší sprievodca, aký som kedy čítala.

Hodnotenie: 5/5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára