streda, novembra 02, 2011

Krásni a mŕtvi - Arizona

Kniha: Krásni a mŕtvi - Arizona
Autor: Eden Maguire
Séria: Krásni a mŕtvi 2/4
Vydavateľstvo: Fragment
Počet strán: 275


Anotácia: Nie sú živí, no nie sú ani mŕtvi. Sú niečo medzi tým.

Krásni mŕtvi zmizli. Ubehlo už niekoľko týždňov, čo ich Darina videla naposledy. No vie, že neodišli navždy. Vrátia sa, aby mohli objasniť záhadnú smrť ďalšieho z nich.
Je to už takmer rok, čo sa Arizona utopila v Hartmannovom jazere. Povráva sa, že to bola samovražda. No niečo na tom nesedí. Sebavedomá a suverénna Arizona by si predsa nikdy nesiahla na život.
Teraz musí Darina pomôcť Arizone objasniť jej záhadné úmrtie, ako pred časom pomohla Jonasovi. No treba konať rýchlo, pretože čas sa kráti...

• • •

Potom, čo Darina pomohla objasniť smrť Jonasa, Krásni a mŕtvi zmizli. Nie však navždy, vrátia sa aby mohli objasniť smrť Arizony. Arizona sa utopila v Hartmannovom jazere. Bola dobrá plavkyňa, preto sa hovorí, že spáchala samovraždu. Prečo by si ale krásna a sebavedomá Arizona siahla na život ? Darina jej musí pomôcť objasniť jej záhadnú smrť. Ale čas sa kráti...

Arizonin príbeh je oveľa zaujímavejší a premyslenejší než ten Jonasov. V prvej knihe Darina riešila smrť Jonasa, pričom mne pripadalo, že sa tam viac rieši nezmyselný vzťah Dariny a jej Krásneho mŕtveho priateľa Phoenixa. V tejto knihe sa však Darina venuje viac objasneniu smrti Arizony. Avšak fanúšikovia vzťahu Dariny a Phoenixa sa stále majú na čo tešiť.

Okrem toho sa mi páčilo, že aj keď Jonas odišiel, prišiel ďalší Krásni mŕtvi a tak príbeh neviazol len pri Krásnych mŕtvych z Ellertonskej strednej.

Kniha sa mi teda páčila viac než prvá. Príbeh bol zaujímavejší, emocionálnejší a bolo v ňom viac zápletiek než v prvom dieli. Darina mi neliezla už toľko na nervy a vrah sa tiež nedal len tak ľahko odhaliť, hoci je v polovici knihy celkom isté kto ju zabil...ale nič prezrádzať nebudem, prečítajte si a uvidíte.

Hodnotenie: 4/5

Týmto by som chcela vydavateľstvu Fragment poďakovať za poskytnutie recenzného výtlačku tejto knihy. Knihu si môžete objednať na stránke vydavateľstva, konkrétne TU.

1 komentár:

  1. Prvý diel Krásnych a mŕtvych mi veľmi nesadol, ale dvojku si prečítať plánujem a keďže si povedala, že sa tam viac nerieši Darina-Phoenix než smrť Arizony, tak som na to teda fakt zvedavá. :-)

    OdpovedaťOdstrániť