streda, novembra 09, 2011

Waiting On Wednesday #10


Meme usporiadava blog Breaking the Spine.

Cieľom je každú stredu si vybrať knihu, ktorú by ste si chceli prečítať. Nezáleži na tom, či kniha už vyšla alebo nie, či si ju plánujete prečítať hneď alebo až za rok.


Wither - Lauren DeStefano

Anotácia: (od Luu) Čo keby ste presne vedeli, kedy zomriete?
Vďaka modernej vede sa každá ľudská bytosť stala časovanou genetickou bombou - muži sa dožívajú 25, ženy 20. V tomto bezútešnom svete sú za účelom zachovania populácie sa mladé ženy unášajú a nútia do polygamických manželstiev.
Šestnásťročnú Rhine unesú Zberači s cieľom spraviť z nej nevestu, a Rhine vstupuje do sveta plného bohatstva a výsad. Aj keď je láska jej manžela Lindena úprimná, a medzi manželkami-sestrami panuje krehká dôvera, Rhine má len jeden cieľ: ujsť, nájsť jej brata-dvojča a ísť domov.
No Rhine musí bojovať o viac, než o slobodu. Lindenov excentrický otec je posadnutý hľadaním lieku na genetický vírus, ktorý ho čoskoro pripraví o syna, aj keď to znamená hľadať na testovanie mŕtvoly. S pomocou sluhu Gabriela, ku ktorému to Rhine neuveriteľne začína priťahovať, sa Rhine pokúša utiecť - v krátkom čase, ktorý jej ešte ostáva.

Včera som si túto knihu na GR dala do to-read-soon poličky, tak čoskoro ju aj začnem čítať...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára