štvrtok, januára 26, 2012

Pobrežie hrôzy

Kniha: Pobrežie hrôzy
Autor: Carrie Ryan
Séria: Les kostí, 2/3
Vydavateľstvo: Slovart, 2011
Počet strán: 488

Anotácia: Pokračovanie temného Lesa kostí. Jediný okamih dokáže Gabrielle prevrátiť život naruby. Spolu s mamou žije v majáku na konci mestečka Vista. Mesto chráni bariéra pred Mudmi, ktorých aj naďalej ovláda jediná túžba – večný hlad po ľudskom mäse. Chuť zakázaného ovocia a túžba nasledovať priateľov a chlapca, pre ktorého jej srdce prudšie bije, však Gabrielle razom zhorknú, a tak na vlastnej koži zistí, akí sú Zabijaci rýchli, že Vyznávači znovuzrodenia naozaj existujú, a že v mŕtvych zónach medzi chránenými územiami Protektorátu sa občas všeličo deje... A Gabrielle zisťuje, že cesta späť do Lesa kostí je nevyhnutná.

• • •

Gabrielle žije v majáke spolu so svojou mamou pri mestečku Vista. Keď sa dá kamarátmi nahovoriť na cestu do zruinovaného zábavného parku, kde môžu číhať Mudovia, nedopadne to najlepšie, zvlášť nie vtedy, keď je tam zakázané chodiť...

Hlavnou hrdinkou knihy je Gabrielle, dcéra hlavnej hrdinky z Lesa kostí - Mary. Gabrielle je iná než Mary. Nieje odvážna ako ona. Bojí sa. A vyčíta si to, pretože vie, že jej matka prišla z Lesa, a že bola odvážna, až sa dostala ku oceánu, a ona taká nieje. Čo je, musím povedať, LEPŠIE. Je to reálnejšie. Aj preto som mala Gabrielle radšej než Mary. Celkovo som si tu obľúbila viac postáv a vybudovala k nim väčší vzťah než u postáv v prvej knihe. Zmenu a väčšiu prepracovanosť charakterov určite postrehnete aj vy.

Čo sa týka priebehu deja v knihe, ten sa mi na nej páčil najviac. V knihe nebola ani jedna kapitola, ktorá by bola nudná či zbytočná. Akcie tam bolo neskutočne veľa a keď tam už nebola akcia, tak sa udialo niečo dôležité, nečakaný zvrat. Na to, že hlavnou hrdinkou nebola Mary, bola kniha výborne prepojená s prvou. A ten koniec. V recenzii na Les kostí som ho tiež veľmi chválila, ale tu to bolo EŠTE lepšie. Dokonalý, strašidelný koniec. Pre mňa jedna z najlepších kníh roku 2011. Neviem sa dočkať poslednej knihy tejto úžasnej trilógie. Ak sa kvalita posledného dielu zväčší ešte viac než je kvalita Pobrežia hrôzy, môžme sa tešiť na naozaj veľké epické finále. V slovenskom preklade vyjde kniha v septembri 2012.

Hodnotenie: 5/5

Za  recenzný výtlačok ďakujem úžasnemu vydavateľstvu Slovart. Knihu si môžete objednať TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára