nedeľa, decembra 30, 2012

Mesačná chvastačka - November 2012

Toto mesačné meme vymyslela Judit.

Mesačná chvastačka by bola normálne minulý mesiac, keby moja mama, pracujúca v Rakúsku, vtedy nečítala Phoenixa. Iróniou je, že keď mám teraz Phoenixa doma, požičané sú Temné diery. :D Každopádne je už koniec ďalšieho mesiaca (a vlastne aj roka), takže kniha chýba-nechýba, ide sa na Mesačnú chvastačku za November.

.::KÚPENÉ::.

V tomto mesiaci som si kúpila len jednu knihu, no zato som sa na ňu tešila najviac. Séria Vampire Academy patrí medzi moje najobľúbenejšie a najlepšie série, a takisto aj spin-off Bloodlines. Zlatá lilie je druhý diel tohto spin-offu. Kniha bola hneď prečítaná. Nesklamala, dala som jej 5 hviezdičiek, aj keď sa musím priznať, že to nebolo na celých 5 hviezdičiek, no na 4 to zlé nebolo. Tak či tak, bolo to super.



.::DAROVANÉ::.

Opäť jedna kniha, od maminy. Potomkov som ešte nečítala, no je to môj najobľúbenejší žáner dystópia s dobrým hodnotením na GR, takže sa na knihu veľmi teším.


.::RECENZNÉ VÝTLAČKY::.

Prvé 4 recenzné výtlačky, od vydavateľstva Fortuna Libri. V podstate som si Banku tiel a Nikto nie je bez viny obidve kúpila za polovičné ceny, bez poštovného, a k tomu boli Pasca a Ilúzie zadarmo ako RV. Čiže taká "ponuka", a musím povedať dosť výhodná, keďže akoby som za 4 knihy zaplatila 16€. Síce som z nich ešte žiadnu nečítala, no teším sa na ne, najmä na dystópie. Čoskoro sa plánujem pustiť do Nikto nie je bez viny, keďže som nedávno čítala prvý diel tejto série Zlodejka duší (RECENZIA), aby som dej prvej knihy mala ešte čerstvo v pamäti.


Ďalšie RV sú od vydavateľstva Slovart. Na fotke vidno len 3, no dostala som ich 4, chýbajú Temné diery od Carrie Ryan, ktoré sú požičané. Knihu som ešte nečítala a takisto aj Crowfieldsku kliatbu. Ostatné knihy som prečítala. Mesto kostí bol re-reading, veľmi pochvaľnú recenziu nájdete TU. Recenzia na Rezistenciu je v stave pripravuje sa, ale určite bude. Obidve knihy by ste si mali určite prečítať, lebo sú naozaj skvelé.


 nádherné dosky Mesta Kostí

Posledné dva RV sú od vydavateľstva Fragment. Rozčítaný 4.diel Krásnych a mŕtvych - Phoenix a ešte neprečítaný Ohnivý trón, druhý diel série o egyptských bohoch.


.::VŠETKY KNIHY::.


Zajtra je síce Silvester, no okrem svetlíc na oblohe a všade búchajúcich petárd môžete aj na mojom blogu niečo očakávať, a to Mesačnú chvastačku za December a recenziu na Päťdesiat odtieňov sivej. :)

6 komentárov:

  1. Potomkovia! Chjo, hodne bych so to chtěla přečíst. :/ A Mesto kostí má naprosto dokonalou obálku! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samé skvosty! :).. Potomkovia si určitě koupím.. časem, až budu objednávat Iskrivú :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že si niekto z Česka aj kupuje naše knihy, to ja tak často nevidím, niektorým čechom čítanie v našom jazyku vadí. Tak som rada, že tebe nie :)

      Odstrániť
  3. U mňa bola The Golden Lily rozhodne na päť! Je to jedna z najlepších kníh, čo som minulý rok čítala :D Tiež ju mám doma.
    Od frajera som dostala aj Mesto kostí, ale priznám sa, že v češtine sa mi to páčilo viac. Keby to nemalo takú otrasnú obálku, aj by som si to kúpila. :D





    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to tiež čítala aj po česky, ale viac sa mi to páčilo po slovensky. Jedna malá vec čo by som vytkla slovenskému vydaniu je to, že malo trochu viac preklepov, ako by malo mať.

      Odstrániť