sobota, decembra 01, 2012

Knižné novinky v decembri 2012


.::SLOVENSKO::.


4.12.

Mágia krvi 

Autor: Tessa Gratton
Séria: Mágia krvi, 1.diel
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 336

Anotácia: Mágia spojená s krvou vždy symbolizovala dávne ľudské túžby po moci, bohatstve a nesmrteľnosti. Tentoraz má pomôcť pravde!
Začať je ľahké.
Nakresliť kruh... doprostred položiť suchý list... posypať trochou soli... odrecitovať niekoľko latinských slov... pridať kvapku krvi...
Tínedžerka Silla Kennicotová vidí všade krv. Záhadná smrť rodičov jej neschádza z mysle, neverí obvineniam, podľa ktorých jej otec zavraždil matku a potom spáchal samovraždu. Jedného dňa od neznámeho menom Diakon dostane balíček, knihu kúziel, ktoré zozbieral jej otec. Prevteľovacie, oživovacie, spútavacie... Všetky majú niečo spoločné: treba pri nich použiť krv. Na cintoríne pri hrobe rodičov Silla pokúša osud – a kúzla fungujú! Zapojí sa aj brat Reese a ešte niekto – nový chlapec zo susedstva Nick. Je zvláštny, nenávidí svoju nevlastnú matku a až akosi pridobre sa vyzná v krvavej mágii. Silla úprimne túži očistiť meno svojho otca a chce na to použiť mágiu. Lenže je tu ešte niekto, kto má obrovskú moc a záujem o získanie magickej knihy, aby tajomstvo zostalo navždy pochované. Môže Silla veriť svojej láske? A akú obeť jej treba priniesť?
Vynikajúce čítanie pre fanúšikov románov plných temnej mágie a mýtických tvorov!



5.12.

Upírska akadémia

Autor: Richelle Mead
Séria: Upírska akadémia, 1.diel
Vydavateľstvo: Slovart
Počet strán: 360

Anotácia: Toto nie je ďalšia tuctová upírska séria. Je to najlepšia upírska séria! Ak milujete knihy o upíroch, toto si musíte prečítať. Ak nenávidíte knihy o upíroch, toto by ste si naozaj mali prečítať. Ak ani nečítate knihy o upíroch, týmito musíte začať!
Akadémia sv. Vladimíra nie je ďalšou z radu nudných internátnych škôl uprostred amerických hôr. Na tejto akadémii sa mladí upíri priúčajú tajom mágie a dampíri, v ktorých sa zmiešala krv upírov a ľudí, sa tu učia ich brániť. Upírka Lissa je morojská princezná, posledná zo svojho rodu, a jej najlepšia priateľka Rose je dampírka vycvičená na jej ochranu. Pred dvoma rokmi utiekli z Upírskej akadémie a pretĺkali sa naším svetom. No ich čas vypršal a skupina dampírskych strážcov ich priváža späť. Medzi múrmi akadémie na nich číha veľké nebezpečenstvo. Nielen zo strany závistlivých spolužiakov, ale hlavne Strigojov, najnebezpečnejších upírov, ktorých nikto a nič nezastaví.

Áno. Ako hovorí anotácia, Upírska akadémia je rozhodne najlepšia upírska séria. A pre mňa osobne patrí medzi tie najlepšie vôbec. Slováci, tešme sa !

7.12.

Spojenci noci

Autor: Darren Shan
Séria: Sága Darrena Shana, 8.diel
Vydavateľstvo: Slovart
Počet strán: 336

Anotácia: Lovci súmraku pokračujú v pátraní po Pánovi upirátov. Darren sa voľky-nevoľky musí vrátiť do školy a čeliť svojej minulosti. Nemá to ľahké, v porovnaní s normálnymi ľuďmi totiž starne omnoho pomalšie, takže stále vyzerá na pätnásť rokov. Upírske knieža a zabijak upirátov tak musí znovu zasadnúť do školskej lavice. No Darrena netrápi len škola – čakajú ho známe tváre, smrť člena klanu, zápas s lovcom upírov a krvilačnými upirátmi. Spojenci noci sa musia opäť zjednotiť! Lov pokračuje


11.12.


Tweetni mi 

Autor: Sarra Manning
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 336

Anotácia: Jeane Smithová je blogerka, kráľovná sekáčov a charitatívnych výpredajov. Má vlastnú lajfstajlovú značku Adorkable, pol milióna followerov na Twitteri, ale v škole ju považujú za chodiacu módnu katastrofu. Je výstredná, provokatívna, nemožná. Ani náhodou nezapadne medzi spolužiakov, na ktorých sa díva zvrchu, lebo sú nudne rovnakí – všetci sa rovnako obliekajú, rovnako myslia. Michael Lee je školská hviezda, vzorný študent, idol dievčat, skvelý futbalista, zlatý chlapec svojich rodičov. Nemajú vôbec nič spoločné. Tak prečo sa stále bozkávajú?

Konečne aj nejaká contemporary. Táto romantická jednorázovka od známej a veľmi obľúbenej autorky vyzerá veľmi lákavo. Ja si ju určite prečítam. Čo hovoríte na slovenskú obálku ?



Dokonalý útek

Autor: Ally Condie
Séria: Dokonalý pár, 2.diel
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 280

Anotácia: (slovenská nie je k dispozícii) In search of a future that may not exist and faced with the decision of who to share it with, Cassia journeys to the Outer Provinces in pursuit of Ky — taken by the Society to his certain death — only to find that he has escaped, leaving a series of clues in his wake.
Cassia’s quest leads her to question much of what she holds dear, even as she finds glimmers of a different life across the border. But as Cassia nears resolve and certainty about her future with Ky, an invitation for rebellion, an unexpected betrayal, and a surprise visit from Xander — who may hold the key to the uprising and, still, to Cassia’s heart — change the game once again. Nothing is as expected on the edge of Society, where crosses and double crosses make the path more twisted than ever.

Na pokračovanie tejto romantickej dystópii som veľmi zvedavá. Prvý diel ma bavil a druhý diel má celkom rozporuplné recenzie a hodnotenia.

14.12.

Krásni 

Autor: Scott Westerfeld
Séria: Škaredí, 2.diel
Vydavateľstvo: Slovart
Počet strán: 500

Anotácia: Tally je konečne krásna. Jej výzor je dokonalý, jej oblečenie je úžasné, jej frajer je totálne sexi a ona je najpopulárnejšia, nová krásna. Má všetko po čom túžila. Ale za všetkou zábavou - nekončiacimi večierkami, high-tech luxusom a úplnou slobodou - je ťaživý pocit, že niečo nie je v poriadku. Niečo dôležité. A potom dostane Tally správu zo svojej škaredej minulosti. Musí sa rozhodnúť či chce zabudnúť, alebo bude bojovať za svoj život, pretože autority nemajú v úmysle nechať na žive nikoho, kto vie o Dyme a starých škaredých.

Ako ste možno postrehli, slovenské vydanie sa preložilo, malo výjsť ešte v novembri. Snáď už teraz naozaj vyjde. Jednotka bola skvelá, dystopický svet je naozaj dobre premyslený.

.::ČESKO::.


4.12.

Lenobiin slib

Autor: P.C.Cast & Kristin Cast
Séria: Novely k Škole noci, 2.diel
Vydavateľstvo: Knižní klub
Počet strán: 136

Anotácia: Druhá novela ze světa Školy noci přibližuje pohnutý osud Zoeyiny oblíbené učitelky, instruktorky jezdectví, která také kdysi dávno byla jen obyčejnou lidskou dívkou Francie, únor 1788. Lenobia Whitehallová je sice dcerou barona, ale jako nemanželské dítě má doma stěží vyhlídky na lepší život. Proto ji její matka pošle do Nového světa. Lenobia odplouvá smutná, na lodi však nachází rozptýlení - koně a mladého muže, který se o ně stará. Snad by její budoucnost přece jen mohla být naplněna štěstím a láskou - nebýt zla z její minulosti, se kterým se bude muset utkat.

V Česku vychádza už druhý diel krátkych noviel ku Škole noci. Najprv mali byť len tri, no teraz sa "záhadne" na goodreads objavil aj štvrtý... Na Slovensku sa však tejto série asi nedočkáme (chvalabohu).

5.12. 

Zrádce

Autor: Lili St. Crow
Séria: Andělé noci, 2.diel
Vydavateľstvo: BB art
Počet strán: 280

Anotácia: Dru loví v noci, láme srdce
Skutečný svět je děsivý. Jen se zeptejte šestnáctileté osiřelé holky Dru Andersonové,
drsňačky, která už měla tu čest se slušnou dávkou padouchů. Je ozbrojená, je
nebezpečná, a nevzdává se bez boje. Takže jí nějakou chvíli potrvá, než zjistí, komu může věřit… Chudák Dru. Její rodiče jsou dávno po smrti. A ona se právě dozvěděla, že krev, která jí proudí v žilách, není tak docela lidská. Její podivný a hezký zachránce, ji teď ukryl v tajné Schole pro džampíry a vlkodlačí dorost. Potíž je v tom, že ona je tam jediná holka. Je to opravdu tak nepříjemné?

Z prvého dielu som mala trochu rozporuplné pocity, čo sa knižky týka. Písanie bolo "rozťahané" a mierne ma to nudilo. No podľa recenzií je druhý diel omnoho lepší. Uvidíme.

6.12.

Léto, když jsem zkrásněla

Autor: Jenny Han
Séria: Léto, 1.diel
Vydavateľstvo: JOTA
Počet strán: 240

Anotácia: Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu

Na túto letnú sériu sa veeeľmi teším. Názory na ňu sú jednoducho úžasné. Sranda je, že prvý diel tejto letnej série vychádza práve na zimu. :D Aspoňže celá trilógia vyjde do leta a ja/my si tak budem/e môcť ju celú naraz prečítať. A hoci obálka nie je tá dokonalá originálna, čechom sa veľmi podarila. :)

14.12.

Finále

Autor: Becca Fitzpatrick
Séria: Zavržený, 4.diel
Vydavateľstvo: Egmont
Počet strán: 343

Anotácia: Poslední díl ságy....
Nora si je jistá jako nikdy, že miluje Patche. On je pro ni ten pravý, navzdory tomu, že patří k padlým andělům. Přestože její původ a osud je předurčuje k tomu, aby byli nepřáteli, Nora se k Patchovi nedokáže otočit zády.
Nyní však v sobě oba musejí najít sílu a podstoupit poslední zkoušku. Staří nepřátelé se vracejí, noví se objevují a nečekaná zrada přítele ohrožuje mír, po kterém Nora a Patch tak zoufale touží. Bojující strany jsou jasně – ale na které z nich vlastně oni dva stojí? A existují překážky, které nezdolá ani láska?

Na Slovensku by knižka mala výjsť niekedy na začiatku budúceho roka.

.::ZAHRANIČIE::.


11.12.

Avow

Autor: Chelsea Fine
Séria: The Archers of Avalon
Vydavateľstvo: Firefall Publishing
Počet strán: neznáme

Anotácia: Scarlet remembers. Everything. Her past lives, Tristan, Gabriel, Nate: she remembers it all--including how to get to the Fountain of Youth. But time is running out.
Heather and Gabriel have been kidnapped by Raven, while the curse that has plagued Scarlet and Tristan for centuries has shifted, putting the star-crossed lovers in more danger than ever before. Water from the Fountain of Youth is the only thing that can save Scarlet and her loved ones. But the water comes at a price.
With lives--and hearts--at stake, Scarlet leads her friends on a dangerous journey to the Fountain of Youth. Where eternal life is possible, but death is certain.

18.12.

Opal

Autor: Jennifer L. Armentrout
Séria: Lux, 3.diel
Vydavateľstvo: Entangled Publishing
Počet strán: 452

Anotácia: No one is like Daemon Black.
When he set out to prove his feelings for me, he wasn’t fooling around. Doubting him isn’t something I’ll do again, and now that we’ve made it through the rough patches, well... There’s a lot of spontaneous combustion going on.
But even he can’t protect his family from the danger of trying to free those they love.
After everything, I’m no longer the same Katy. I’m different... And I’m not sure what that will mean in the end. When each step we take in discovering the truth puts us in the path of the secret organization responsible for torturing and testing hybrids, the more I realize there is no end to what I’m capable of. The death of someone close still lingers, help comes from the most unlikely source, and friends will become the deadliest of enemies, but we won’t turn back. Even if the outcome will shatter our worlds forever.
Together we’re stronger... and they know it.

The Darkest Minds

Autor: Alexandra Bracken
Séria: The Darkest Minds, 1.diel
Vydavateľstvo: Disney Hyperion
Počet strán: 496

Anotácia: When Ruby wakes up on her tenth birthday, something about her has changed. Something alarming enough to make her parents lock her in the garage and call the police. Something that gets her sent to Thurmond, a brutal government "rehabilitation camp." She might have survived the mysterious disease that's killed most of America's children, but she and the others have emerged with something far worse: frightening abilities they cannot control.
Now sixteen, Ruby is one of the dangerous ones.
When the truth comes out, Ruby barely escapes Thurmond with her life. Now she's on the run, desperate to find the one safe haven left for kids like her--East River. She joins a group of kids who escaped their own camp. Liam, their brave leader, is falling hard for Ruby. But no matter how much she aches for him, Ruby can't risk getting close. Not after what happened to her parents.
When they arrive at East River, nothing is as it seems, least of all its mysterious leader. But there are other forces at work, people who will stop at nothing to use Ruby in their fight against the government. Ruby will be faced with a terrible choice, one that may mean giving up her only chance at a life worth living.

26.12.

Blood-Kissed Sky 

Autor: J.A. London
Séria: Darkness Before Dawn, 2.diel
Vydavateľstvo: HarperTeen
Počet strán: 368

Anotácia: There's nowhere left to hide.
I thought vampires were our enemies - they controlled our lives, isolated our cities, and demanded our blood - until I met Victor. With Victor taking over as the new Lord Valentine, things were supposed to get better. Instead, they're worse than ever.
Day Walkers, a new breed of vampires who can walk in the sun, are terrorizing the city. Blood supplies are low, and if Victor's vampires don't get enough, they will become infected with the Thirst - a disease that will turn them into mindless killers.
To stop it, I must journey across the desolate wasteland to the very place where the sickness began. I can only hope that the answers that await me are enough to save us all . . . before it's too late.

Na ktoré knihy sa najviac tešíte ?

2 komentáre: