utorok, februára 21, 2012

Když uvěříš

Kniha: Když uvěříš
Autor: Jessica Inclán
Séria: Když uvěříš, 1/3
Vydavateľstvo: Metafora, 2011
Počet strán: 336

Anotácia: Sariel, Rufus a Felix, tři bratři nadaní magickou mocí, nad nimiž dokáže zvítězit jen nejmocnější kouzlo na světě – láska.

„Místnosti i dveře se ztrácejí. Umíš se převléct – aniž by ses převlékl. Lidi mluví o tom, jak někoho rozřežou. Přestávám klást otázky, protože tobě stačí číst mi myšlenky.“
„Jsem telepat,“ jednoduše odvětil Sariel.

Miranda není v životě spokojená: nemá štěstí v lásce, jako by stále žila ve stínu své krásnější a úspěšnější sestry, a hlavně si připadá „jiná“ než všichni kolem ní.
Všechno se ale dramaticky změní, když se po úprku o život před třemi násilníky ocitne uprostřed lidí, o jejichž existenci vůbec neměla tušení. Croyants des Trois…Kdo jsou tihle tajemní, mimořádnými schopnostmi obdaření „věřící“ v kápích a čemu to vlastně věří? A kdo je její smutný zachránce, zázračný léčitel a telepat Sariel s podmanivýma jantarovýma očima a záhadnou minulostí?
Příběh svou magickou mocí přenese čtenáře do světa vášnivé lásky, nesmiřitelné nenávisti i urputného boje s mocnostmi zla.

• • •

Když uvěříš je kniha o čarodejníkoch. Čarodejníci a čarodejnice sú tu však iní, než na akých sme zvyknutí. Väčšinou sa v knihe nachádzajú telepati. Kniha je odlišná od iných kníh s čarodejníkmi, takže nesadne každému. Predsa len, ak máte radi v knihách akciu, tu sa jej veľmi nedočkáte. A záverečný boj je taký, pre mňa jednoducho bol odfláknutý. V knihe sú telepati, takže sa v záverečnom boji bojovalo pomocou myslí. Bolo vidno, že autorka sa zdržiavať opismi boja nechcela. Za to však musím povedať, že autorka píše pútavo, aj keď je v knihe málo akcie.

Nepáčil sa mi vzťah medzi hlavnými hrdinmi. Bolo to také - "láska na prvý pohľad" - a navyše urýchlené a presladené. Myslela som si, že sa to nejako na konci vysvetlí. Vysvetlilo. Ale bohužiaľ nie tak, ako som očakávala. Pripadalo mi to absurdné.

Na knihe musím vyšvihnúť humor. Nebolo ho tam veľmi veľa, ale keď už prišiel, hlášky stáli za to. Postavu menom Felix (jeden z bratov Sariela) som si veľmi obľúbila. Tretia kniha je venovaná práve jemu, takže si ju určite plánujem prečítať. Na knihe sú tiež zaujímavé francúzske slovíčka. Niekomu to vadí, niekomu sa to zas páči. Patrím k tím druhým. Veď prečo by mi mali vadiť, keď je tam aj vysvetlené, čo to znamená ? 

Ako som už spomínala, kniha nesadne každému. Pre mňa to bola príjemná oddychovka od paranormálnych kníh, aké väčšinou čítam, aj napriek tomu, že nad niektorými scénami som krútila hlavou. Knihu odpočúram najmä tým, ktorí si chcú vyskúšať niečo nové a hlavne starším čitateľom, keďže sa v knihe objavilo aj pár pikantných scén.

Za  recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Metafora. Knihu si môžete objednať TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára