nedeľa, januára 06, 2013

Na čekačce #02 - Január 2013


Mesačné meme, ktoré usporiadava Fierush.
Cieľ je jednoduchý: zostaviť zoznam kníh, ktoré si chcete v danom mesiaci prečítať a prečo.

Z minulej čakačky som splnila prečítať zo 4 kníh len jednu - Päťdesiat odtieňov sivej. Dnes na to do večera bude už určite recenzia, no poviem vám zatiaľ toľko, že som to ohodnotila 3 hviezdičkami. Ostatné tri knihy Pasca, Delírium a Temné diery som neprečítala, avšak Delírium a Pascu dávam aj do tejto čakačky. Temné diery sú požičané, čiže tento mesiac ich čítať nebudem.

Okrem toho, že chcem tento mesiac dočítať momentálne rozčítané 3 knihy - Hobit, Na pul cesty do hrobu a 4.diel Krásnych a mŕtvych - Phoenix, by som si chcela prečítať (alebo aspoň rozčítať) nasledujúce knihy:


Delírium - Do tohto sa bezpodmienečne púšťam čo najskôr. Chcela som to čítať ešte minulý mesiac, ale keď som si rozčítala hŕbu kníh, nechcela som k tomu pridať ďalšiu.


Pasca - Takisto ako pri Delírium. Pascu som chcela čítať ešte v decembri. Tu si však nie som istá, či sa do toho pustím hneď, no do konca mesiaca sa chcem. :)


Pushing the Limits - Túto knihu mi vybrala Vendea pri Mesačnom párovaní. Už sa jej neviem dočkať, všade kde ju vidím čítam na ňu nadšené ohlasy. :)



Prokletý maturiťák - 5 poviedok od 5 autoriek. Chcela by som si prečítať konečne nejakú takúto poviedkovú knihu, nech viem, aké to je. :) Najviac som zvedavá na M.Cabot, S.Meyer, teda tie známe mená, ale najmä na K.Harrison. Jej poviedka u mňa rozhodne, či dám jej sérii Rachel Morgan šancu skôr, keďže poslednú dobu mám chuť čítať urban fantasy.

Treachery - Táto krátka novela o Anselovi je z diania z druhého diela. Nechcem moc spoilerovať pre tých, ktorí Prekliatie vlkov nečítali, ale... Som zvedavá, čo sa na tom mieste vtedy dialo a ako sa postavy správali. :) Okrem toho budem mať už kľudné svedomie, že mám prečítanú ÚPLNE celú sériu.

Crowfieldska kliatba - Chcem ešte využiť tú správnu zimnú atmosféru, čiže pokiaľ je sneh. Teda, ehm, ak sa nemýlim, a v knihe je zima. :D Ale čítala som to niekde, tak asi hej. Navyše to má celkom dobré hodnotenie.

Cirkus prokletých - Chcem už pokračovať v Anite. Druhý diel som čítala pred rokom. Teraz, keď mám čítačku to tak už ťahať nemusím. Vraj je ešte niekoľko dielov perfektných, ale potom to už upadá... No, som zvedavá.

Celkovo 7 kníh, z toho jedna krátka novela a poviedky. Pochybujem, že stihnem prečítať všetky, keď mám teraz rozčítané 3 knihy, ktoré chcem dočítať, ale tak... :) Navyše Treachery je dosť krátke a Prokletý maturiťák tiež nie je dlhý, tak by som mohla. :) Držte mi palce. :P

4 komentáre:

  1. Delirium mě neskutečně bavilo! :) Někomu vadí, že je tam docela dost opisů, ale já pořád říkám, že bez nich by to prostě nebylo ono.. a ten konec:O..
    Past mě bohužel moc nebavila:/ Nevím, nic se tam nedělo.. :/

    No, další jsem nečetla. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S trochou šťastia sa do Delírium pustím ešte dnes :) Som na to zvedavá veľmi, vyzerá to zaujímavo a od tejto autorky sa mi hrozne páčila kniha Kým dopadnem.

      Odstrániť
  2. 8) To znie skvele, ja sa na Delirium chystám už veľmi dlho 8D
    Pascu odporúčam, mne sa veľmi páčila 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Proklety maturitak a treachery si chcem precitat aj ja ;)

    OdpovedaťOdstrániť