pondelok, decembra 17, 2012

Obálková vojna #01: Fifty Shades Freed


Meme z dielne Mati.

Cieľom meme je vybrať aspoň dve rôzne obálky rovnakej knihy a porovnať ich. Napríklad sa môže jednať o americkú obálku a slovenskú obálku (ktorá je samozrejme iná ako americká). Meme si môžete stanoviť na hocijaký deň.

Hneď na prvý článok som si vybrala knihu Fifty Shades Freed, tretí diel Päťdesiat odtieňov sivej. Budem porovnávať americkú a anglickú obálku. 

Americká obálka je tá s putami a je rozhodne známejšia než tá anglická, keďže som ju našla aj na obálkach tretieho dielu v iných krajinách. Kľúčik je anglická obálka, ale tiež sa vyskytuje aj na Kindle edition. 

americká                                                                  anglická

A teraz k porovnávaniu. Ktorá obálka sa mi páči viac a prečo ? Ktorú obálku by som radšej videla na mojej poličke ? Moja odpoveď je jednoznačná, ani som o tom nemusela moc premýšľať. Anglickú s kľúčikom. Nielen preto, že je menej oťukaná, ale na mňa pôsobí oveľa tajomnejšie než tá s putami. Keď uvidíte tú s putami, pomyslíte si buď na sex alebo väzenie. Predchádzajúce dva diely trilógie majú obálku kravaty a škrabošky, a tu si na to HNEĎ nespomeniete. Celkovo myslím, že kľúčik pôsobí tak tajomnejšie a nie je taký priamy, ako putá, a viac sa hodí k sérii.

Som zvedavá, s akou obálkou sa rozhodne vydavateľstvo X.Y.Z. knihu vydať u nás. ;)

1 komentár: