utorok, decembra 04, 2012

Na čekačce #01 - December 2012


Mesačné meme, ktoré usporiadava Fierush.
Cieľ je jednoduchý: zostaviť zoznam kníh, ktoré si chcete v danom mesiaci prečítať a prečo.

Toto meme ma veľmi zaujalo a je to mesačné, takže je tu veľká šanca, že bude pribúdať pravidelne, tak ako má. :) 

Päťdesiat odtieňov sivej - Kniha je ešte na ceste, no hneď ako dorazí sa do nej pustím. Prečo ? Veľmi veľa protichodných recenzií a kniha je v podstate známa po celom svete, mnohokrát nenávidená, ale aj milovaná. Nečudo podľa tej tématiky, aj keď to určite nie je len v tom. Som zvedavá, kam sa zaradím ja. :)

Delirium - Oh, na toto sa klepem pekne dlho. Som veľmi rada, že sa to rozhodli vydať aj v preklade. Kniha vyzerá úžasne. Romantických dystópii je veľa, ale dystópia, v ktorom má HLAVNÚ úlohu láska, a viete to už v anotácii... Navyše vynikajúce hodnotenia a Lauren Oliver ma už pri knihe Kým dopadnem presvedčila, že písať vie úžasne. Takisto ako aj 50 odtieňov, aj táto je na ceste.

Pasca - Podobne ako u Delirium, na toto som bola veľmi zvedavá ešte keď vydanie nebolo plánované v preklade. Opäť som rada, že to preložili. Obálka je dokonalá a námet vyzerá skvelo... aj keď recenzie sú trochu protichodné, ja sa na to teším.

Temné diery - Predchádzajúca kniha v sérii Pobrežie hrôzy bola geniálna, preto som veľmi zvedavá na túto (asi) záverečnú časť. Mám to už doma mesiac, no ešte som sa do toho nepustila. Asi je to tým, lebo som čítala, že to opäť skončí otvorene, a pokračovanie byť nemusí... No mňa už zvedavosť premáha viac než bojazlivosť. :)

Nejdem ich vypisovať viac. Berte toto meme u mňa ako čo si chcem URČITE v najbližšej dobe prečítať, lebo som na to zvedavá, teším sa na to, a tak, a zároveň na to neskôr na blogu očakávať recenzie. :)
Na čo sa tento mesiac chystáte vy?

5 komentárov:

  1. Pasca je podľa mňa dačo úžasné 8) určite odporúčam 8) 50 odtieňov sivej je na ceste, Delirium sa chystám, Les kostí ma ešte len čaká 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pasca je strašne zvláštna kniha. A ja sama som sa ešte vlastne nerozhodla, že či sa mi páčila tak, že wow, alebo, že hm... v pohode. A to už mám aj recenziu napísanú. Vravím, zvláštna kniha. :D
    Päťdesiat odtieňov sivej - ja ako zástupca skupiny milujúcej túto knihu, dúfam, že budem môcť privítať ďalšieho člena do partie. :D
    Delírium si ani neviem či chcem prečítať, lebo Lauren mi veľmi nesadla. Tak som zvedavá čo na ňu povieš.
    A Temné diery... Bez komentára. Máš to doma mesiac - Čo robíš preboha??? UTEKAJ ČÍTAŤ!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakticky neviem, či Temné diery stihnem do konca decembra prečítať, lebo plány sa trošku zmenili. Chcem ešte rýchlo stihnúť prečítať Hobita, keďže som LEN TERAZ zistila, že ono to nie je voľné pokračovanie Pána prsteňov (čo som ešte nečítala), ale prequel... Tak to chcem dočítať, dokým film príde do kín, aby som potom naň mohla ísť (zbožňujem pozeranie filmov podľa predlohy, zvlášť keď ju mám už prečítanú, a následné kritizovanie filmu :D).

      Odstrániť
  3. pasca je skvela kniha a aj ja sa momentalne chystam na 50 odtienov sivej, lebo uz mi to vcera konecne prislo :) ale tiez som na nu hrozne zvedava, takze zrejme uz dnes zacnem :)
    k deliriu som sa zatial nedostala, ani neviem, ci budem citat a les kosti ma nebavil, takze nebudem citat ani pokracovania...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja by som ti Pobrežie hrôzy rozhodne odporúčala prečítať, lebo je to na oveľa lepšej úrovni. A čo také sa ti nepáčilo na Lese ?

      Odstrániť