streda, októbra 19, 2011

Dvě zrcadla

Kniha: Dvě zrcadla
Autor: Karolina Limrová
Séria: Dvě zrcadla 1/2
Vydavateľstvo: Host, 2011
Počet strán: 284

Anotácia: Kdyby si Joshua Merboth nekoupil starobylý dům nedaleko od Longville, zřejmě by nikdy Kate Simmonsovou nepoznal. A nikdy by nepřišel na to, že láska může být silnější než peklo smrti a krve. Na půdě chátrajícího sídla objeví prastaré zrcadlo, jehož kouzelná moc ho zavede do pokoje neznámé dívky. Nemůže slyšet její srdce ani cítit její vůni. Nemůže jí ublížit. Jeho stříbrné oči se mohou jen dívat a v jeho nitru se objeví záblesk čehosi, o čem si myslel, že už je navždy ztraceno. Ale co když přijde den, kdy zjistí, že mu obraz v zrcadle nestačí? Co když víc než po lidské krvi zatouží po zvuku jejího hlasu? Má někdo jako on vůbec právo chtít víc než její úsměv?

• • •

Joshua Merboth je upír. Neďaleko Longville si kúpil dom, v ktorom na povale našiel staré zrkadlo. Kate zasa zbožňuje starodávne veci. Keď si kúpila staré zrkadlo, ešte nevedela, ako sa jej život zmení. Keď sa Joshua a Kate uvidia cez zrkadlo, a zaľúbia sa do seba, obidvaja vedia, že sa musia nájsť. Lenže ako ? A ako Joshua vysvetlí Kate, že je upír ?

Na túto knihu som bola veľmi zvedavá práve kvôli rozporuplným pocitom. A vlastne, aj moje pocity z tejto knihy sú dosť rozporuplné.

Prvých 40 strán tejto knihy sa mi veľmi páčilo, avšak potom to už bolo horšie. Niežeby sa mi kniha až tak nepáčila. Nápad zo zrkadlami bol dobrý, hlavne v tom, že dvaja ľudia sa cez zrkadlo mohli naraz vidieť len pár sekúnd. Ako som už povedala, spracovanie bolo horšie. Spracovanie tejto knihy mi pripomínalo Súmrak ako ešte žiadna kniha. Vážne nemám rada, ak niekto k Súmraku prirovnáva nejakú knihu. Táto sa však na Súmrak dosť podobala. Ale o tom tu nejdem hovoriť, prečítajte si a uvidíte. 

V knihe bolo dosť málo akcie, a keď už boli nejaké tie náznaky boja, všetko bolo doslova vybavené v jednom odstavci. Nežartujem. Joshua má teda veľkú silu, čo ?

Odporúčam milovníkom ságy Súmrak a tým, ktorí majú radi upírske lovestory.

Hodnotenie: 2/5

Týmto by som chcela vydavateľstvu Host poďakovať za poskytnutie recenzného výtlačku tejto knihy. Knihu si môžete objednať na stránke vydavateľstva, konkrétne TU.

3 komentáre:

  1. Ďakujem za recenziu, ihneď si to mažem z wishlistu na martinuse :D, mňa vlastne zaujala len tá obálka a názov knihy :D Ale keď to spájaš s Twilightom tak nie je žiadna šanca, že by som si to kúpila, Twilight mi stačilo čítať raz :D aspoň ušetrím peniaze na lepšie knihy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Berenice: :D Ja mám Twilight rada, akurát neznášam tú mániu okolo, to mi Twilight dosť znechutilo, ale napodobeniny fakt nemusím, a oproti tomuto je Twilight naozaj kvalitnejšia kniha.

    OdpovedaťOdstrániť